Mexikói konyha - de lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

KELET TEXASI VÖRÖS CHILI

séf úr

64.számú recept


A fotó 2004. március hó APEH napján készült - 22-volt az adóbevallás határideje..

Hozzávalók:
(10 adaghoz)
2 teáskanál olaj, 1 kilogramm darált marhahús, 2 nagy fej, finomra vágott hagyma, egy teáskanál fokhagymakrém, egy teáskanálnyi oregánó, 4 teáskanálnyi pirospaprika, fél teáskanálnyi (én az őröltet szeretem használni) köménymag, só, egy kiló paradicsom (meg szoktam hámozni, forró vízbe dobva, könnyen lejön a héja), fél liter paradicsomlé, négy deci víz, 6 db. szárított paprika (chili), 10 dkg. Tejcsokoládé.

Pirítsd meg a hagymát olajon, s vesd rá a darált marhahúst. Addig forgasd, amíg kifehéredik. Add hozzá a fokhagymakrémet (senki nem szól meg, ha friss fokhagymát törsz meg, annak áthatóbb az íze), az oregánót, a paprikát se felejtsd ki, s a köménnyel való ízesítésnek is ez az ideje. Sózd meg. Hogy le ne égjen, öntsd alá a paradicsomlevet. Vágd nagyobb darabokra a paradicsomot, és keverd bele.
    Forralj fel két pohár vizet, és dobd bele a szárított paprikát. Csak addig legyen a vízben, amíg megpuhul. Vedd ki, és zúzd össze a paprikát. Add a húshoz, keverd el, ha úgy látod, hogy nem jó az állaga, önts hozzá a paprikás vízből. Törd a csokoládét apró darabokra, add hozzá, jól keverd el, és legalább egy órán keresztül főzd a chilit.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!