Saját recept, ahogyan azt ki tudtam találni... - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Almás csirkeleves

egytálétel
séf úr

5.számú recept

Juj de finom kaja!
Az almás csirkeleves tálalva!

Hozzávalók:

2 db csirkemell, 3 db. alma, 1 ek. keményítő, 3 tojás sárgája, 2 doboz tejföl, csontlé, só, citrom, cukor, tárkony, petrezselyem.

A csontlében (vagy tyúkkockás lében) feltesszük főni a csíkokra vágott csirkemellet. Enyhén sózzuk. Az almát gerezdekre vágom, enyhén cukros, citromos vízben éppen csak megfőzöm, még kemények a gerezdek, amikor leveszem a tűzről.

A habot leszedem a levesről, a tojássárgáját elkeverem a tejfellel, hozzáadom a keményítőt, behabarom a levest, s végül megszórom tárkonnyal. Felforralom. Lezárom gázt, és hozzáöntöm az almát a levével együtt. Tálba szedve meghintem petrezselyemzölddel.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!