Kínai recept - de legalább is kínai stílusú - ám lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Bundázott csirke pekingi módra

(a kínaikaja.hu nyomán)
séf úr

34.számú recept


Hozzávalók (4-6 személyre):
- 75 dkg csirkehús,
- 3 evokanál szójamártás,
- 1 evokanál rizspálinka,
- fél kávéskanál feketebors,
- 4 újhagyma,
- 1 tojás,
- 5 evokanál kukoricaliszt,
- 2 evokanál búzaliszt,
- olaj a sütéshez

Elkészítés: Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk 2,5 cm élű kockákra a húst. Verjük fel egy csészében a tojást. Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a borssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze. Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretű serpenyőben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fuszeres szezámmártás kíséretében. (hát ez kimaradt, mert vacsora előtt tíz perccel találtam meg a receptet a kinaikaja.hu portálon, aztán a hozzávalók beszerzése nem volt megoldhat

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!