|
Hozzávalók: 1 csirke, 2 fej hagyma, 2 dl tejszín, 2 kiskanál curry, só. A körethez: egy csésze rizs, fél csomag aszalt gyümölcs, 5 deka mirelit zöldborsó |
Elkészítése A csirkét egészben, vagy darabokra vágva megfõzzük (disszertációnknak most nem témája a csirkeleves, ezért nem térünk ki rá, hogyan készítsd...). Közben a kockára vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a curryt, alá öntök egy deci vizet, amikor elpárolgott, megint egy decit, majd a csontjairól leszedett, s villával "szétfosztott" húst hozzáadom, alá öntöm a tejszínt, felforralom.
Köretnek fõtt rizst készítek, amikor kész, belekeverem a mirelit zöldborsót, és a vízben fél órát áztatott majd leszûrt aszalt gyümölcsöket.
Hát ez szuper volt, és ízlett mindenkinek! A Lys Chrisen Jacek havonta háromszor készített valami hasonlót, de õ egy irígy kutya volt, és nem mondta el semminek se a receptjét. Akkor esett le a tantusz, amikor Kaldeneker úr honlapján nem olvastam egy receptben, hogy kókusztejet, vagy tejszínt ad a currys ételhez. Nos a tejszín nagyon finommá tette a curryt...
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! |