Nemzetközi konyha - hazai recept - receptoldalam

Ha csípõs kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erõs, erõsebb és extra erõs Legény a gáton szószok!


2007.01.01-tõl: a recept letöltések száma:

Currys csirke

Lys Chris módra
séf úr

25.számú recept

Juj de finom kaja!

Hozzávalók:
1 csirke, 2 fej hagyma, 2 dl tejszín, 2 kiskanál curry, só. A körethez: egy csésze rizs, fél csomag aszalt gyümölcs, 5 deka mirelit zöldborsó

Elkészítése
A csirkét egészben, vagy darabokra vágva megfõzzük (disszertációnknak most nem témája a csirkeleves, ezért nem térünk ki rá, hogyan készítsd...). Közben a kockára vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a curryt, alá öntök egy deci vizet, amikor elpárolgott, megint egy decit, majd a csontjairól leszedett, s villával "szétfosztott" húst hozzáadom, alá öntöm a tejszínt, felforralom.

Köretnek fõtt rizst készítek, amikor kész, belekeverem a mirelit zöldborsót, és a vízben fél órát áztatott majd leszûrt aszalt gyümölcsöket.

Hát ez szuper volt, és ízlett mindenkinek! A Lys Chrisen Jacek havonta háromszor készített valami hasonlót, de õ egy irígy kutya volt, és nem mondta el semminek se a receptjét. Akkor esett le a tantusz, amikor Kaldeneker úr honlapján nem olvastam egy receptben, hogy kókusztejet, vagy tejszínt ad a currys ételhez. Nos a tejszín nagyon finommá tette a curryt...

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!