Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Sóskúti boronáshús

ahogyan azt a barátaink elkészítették
Nem fogod elhinni, de a sóskúti kertjükben!
séf úr

43.számú recept


Hozzávalók:

  • Személyenként két szelet tarja
  • paprika
  • paradicsom
  • vöröshagyma
  • személyenként 2-3 szem burgonya, egy üveg sör

    a páchoz:

  • tej
  • só, fokhagyma

Elkészítése:
Először pácold be a húst: a tejbe törj bele fokhagymát, és öntsd rá a szép, megsózótt hússzeletekre, tedd hűtőbe legalább 24 órára.

A legnehezebb része most jön: szerezz egy boronatárcsát, szerkessz rá láncot, amivel a tűz fölé tudod akasztani. Felhevítve kend ki szalonnával, égesd ki és ezután kész a borona, jöhet a sütés: tedd szépen körbe a húsokat, vágj rájuk zöldpaprikát, paradicsomot és vastag hagymakarikákat. Időnként locsold meg egy kevés sörrel. Ha szükséges, forgasd meg.
Ha a hús elkészült, a tárcsa közepén marad a kisült szaft és sör. Ebbe tedd bele a meghámozott és cikkekre vágott burgonyát, keverd össze. Süsd meg. Ha megpuhult, add köretnek a hús mellé.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!