Magyar recept - receptoldalam

Ha csípõs kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erõs, erõsebb és extra erõs Legény a gáton szószok!


2007.01.01-tõl: a recept letöltések száma:

Gyufatészta a bajai halászléhez

séf úr

47.számú recept


1. Három tojás elég, ehhez végy kb. 20 dkg. lisztet. Sózd meg, más nem kell hozzá, csak ügyes kéz, az pedig neked van...

2. Dolgozd össze, ez a mennyiség lágy lesz, de addig adj hozzá lisztet, amíg kemény nem lesz, de jól dolgozható, azaz nem túl kemény... Ez egy klassz kis cipóka, és ebbõl négy fõ részére készül a tészta.

3. Most már neki lehet állni a kinyújtásnak. Gyufaszál vastagságnál kész... Aki kitalálja, hogy miért gyufatészta a neve, az mehet a Vágóhoz a 40 millió forintos kérdésért...
Persze az élet nem ilyen egyszerû, mert manapság többféle gyufát árulnak, hát milyen legyen? Maradjunk a 40 filléresnél... (aki szintén ilyen öreg az tudja, a fiatalok meg készítsék vastagabbra :-)

4. Ha megvan, akkor jól lisztezd be a tésztát, majd tekerd fel a nyujtófára. A liszt ugyebár azért kell, hogy ne ragadjanak a lapok össze...

5. Most a közepén vágd ketté, vedd el a nyujtófát, és még egyszer vágd ketté a lapokat, majd helyezd egymásra, s éles késsel vágd fel csíkokra.

6. Olyan vastagra kell szeletelni, mint a tészta maga, ettõl lesz szép hasáb alakú, olyan mint a gyufaszál...

7. Istenem, istenem, hát nem mondtam, hogy olyan vastagra kell szeletelni, mint a tészta maga, ettõl lesz szép hasáb alakú, olyan mint a gyufaszál! (Esetleg hívjuk gyufásdoboztésztának?) Na, de nem baj, így is finom volt, és volt benne szép, formás tészta is, például ott a kanál mellett kunkorodik, meg... na, jó ez!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!