 1. Három tojás elég, ehhez végy kb. 20 dkg. lisztet. Sózd meg, más nem kell hozzá, csak ügyes kéz, az pedig neked van...
|
 2. Dolgozd össze, ez a mennyiség lágy lesz, de addig adj hozzá lisztet, amíg kemény nem lesz, de jól dolgozható, azaz nem túl kemény... Ez egy klassz kis cipóka, és ebbõl négy fõ részére készül a tészta. |
 3. Most már neki lehet állni a kinyújtásnak. Gyufaszál vastagságnál kész... Aki kitalálja, hogy miért gyufatészta a neve, az mehet a Vágóhoz a 40 millió forintos kérdésért... Persze az élet nem ilyen egyszerû, mert manapság többféle gyufát árulnak, hát milyen legyen? Maradjunk a 40 filléresnél... (aki szintén ilyen öreg az tudja, a fiatalok meg készítsék vastagabbra :-) |
 4. Ha megvan, akkor jól lisztezd be a tésztát, majd tekerd fel a nyujtófára. A liszt ugyebár azért kell, hogy ne ragadjanak a lapok össze... |
 5. Most a közepén vágd ketté, vedd el a nyujtófát, és még egyszer vágd ketté a lapokat, majd helyezd egymásra, s éles késsel vágd fel csíkokra. |
 6. Olyan vastagra kell szeletelni, mint a tészta maga, ettõl lesz szép hasáb alakú, olyan mint a gyufaszál... |
 7. Istenem, istenem, hát nem mondtam, hogy olyan vastagra kell szeletelni, mint a tészta maga, ettõl lesz szép hasáb alakú, olyan mint a gyufaszál! (Esetleg hívjuk gyufásdoboztésztának?) Na, de nem baj, így is finom volt, és volt benne szép, formás tészta is, például ott a kanál mellett kunkorodik, meg... na, jó ez!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! |
|
|
|