Mexikói konyha - de lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Óbudai chili

séf úr

97.számú recept



Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús, 60 dkg tarkabab, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy paradicsom, 2 db zöldpaprika, 3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl. vörösbor, 2 dl ketchup, köménymag, só, majoránna, gyömbérpor, bors, pirospaprika, néhány karika erős paprika

Elkészítése:

 A kockára vágott szalonnát kisütjük, rádobjuk a karikára vágott vöröshagymát és egy gerezd felaprított fokhagymát. Amikor arany barnára sült hozzáadjuk a darált húst, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a gyömbért, majoránnát és az őrölt köménymagot. Ha a hús kifehéredik, sózzuk, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, és ízlés szerint az erős paprikát. Tíz perc múlva hozzáadjuk az előző este beáztatott babot, ráöntjük a ketchupöt és a bor felét. Tíz perc múlva annyi vizet adunk hozzá, hogy ne lepje el a babot. Ha a víz elpárolog, akkor lassanként pótoljuk. Ha érezzük, hogy a bab már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a bor másik felét.

Forrón tálaljuk.


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!