Magyar recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Olajbogyós, paradicsomos kenyér

séf úr

157.számú recept


Olajbogyós, paradicsomos kenyér

Hozzávalók:

75 dkg. búzaliszt, 6 dkg. élesztő, 1/2 tk. cukor, 2 tk. só, 4 ek. olivaolaj, 10 dkg. fekete olajbogyó, 10 dkg. szárított paradicsom (ezt konzervben lehet kapni, olajban van eltéve), 5 dkg. zöld mag nélküli olajbogyó, 4 dkg. fenyőmag, 1 tojásfehérje a megkenéshez, 2 evőkanál friss rozmaring

Elkészítése:

   A lisztet az asszony átszitálta, nem azért kell, mert esetleg szennyezett, hanem hogy átlevegőztesse. Kovászt készített 1,25 dl. langyos vízből a cukorból és egy kávéskanál lisztből, az egészet jól összedolgozta és megfuttatta.

3,75 dl langyos vízzel, a sóval és az oliva olajjal összegyúrta, és jó alaposan eldolgozta. Ezután egy kilisztezett tálban 45 percig pihentette. Ezután az előkészített olajbogyókat (durvára vágva - egy bogyót 4 részre), a paradicsomot is hasonló nagyságúra vágjuk, és az egészet, a fenyőmaggal együtt a tésztába gyúrjuk.

A háromfelé vágott tésztából rudakat gyúrunk, és a sütőformába téve megint, letakarva, pihentetjük.

Sütés előtt ferdén bevagdalta, majd a tetejét megkente tojásfehérjével, de mivel nem kaptunk friss rozmaringot, a tetejét nem tudtuk megszórni, de te tedd azt.

Légkeveréses sütőben 220 fokon (vagy 250 normál) tíz percet sütötte, majd a hőfokot lecsökkentette 180-ra (normál 200), és még sütte jó húsz percet.

Bizony mondom, hogy a friss rozmaringot el ne felejtsd, és a paradicsomot se spórold ki belőle! De azért így is nagyon finom lett!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!