Spanyol konyha - de lehet, hogy már hazai recept - receptoldalam

Ha csípős kell az ételbe, akkor Chilistván.hu! Erős, erősebb és extra erős Legény a gáton szószok!


2007.01.01-től: a recept letöltések száma:

Paella

séf úr

98.számú recept


Paella, a spanyol marhahajcsárok eledele
de ez is olyan kaja, ahány háziasszony annyi féle...

Hozzávalók:
4 személyre: fél kilogramm tengeri herkentyű, de kagyló polip és rák legyen benne, 30 dkg. rizs, 30 dkg sertéscomb, egy pár debreceni, 2 paradicsom, egy közepes fej hagyma, egy maréknyi zöldborsó, 2 húsleves kocka, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl. száraz fehérbor, 3 dl. víz, olivaolaj, frissen törött bors, só, sáfrány

Elkészítése:

 Első lépésben feltesszük a rizst: kevés olivaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a leveskockát, felengedjük 3 dl. vízzel és a fehérborral.

Ezután elkészítjük a ragunkat: oliván megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, kolbászt, fokhagymát, megpirítjuk, rádobjuk a paradicsomot.

Ha a rizs már majdnem puha, akkor belekeverjük a sáfrányt és a tengeri herkentyűket, majd a ragut. Pár percig még főzzük.

Vigyázzunk, nem lehet a rizs száraz, ha jól sikerült, az egész krémes hatású lesz, és rettentő finom!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!